Praktische informatie

Schooltijden

Schooltijden
DagVan - tot
Maandag08.40 - 14.45 uur
Dinsdag08.40 - 14.45 uur
Woensdag08.40 - 12.45 uur
Donderdag08.40 - 14.45 uur
Vrijdag08.40 - 14.45 uur

Vakantie en activiteitenrooster

We stellen de schoolvakanties ruim van te voren vast en houden rekening met de landelijke spreiding van vakanties.

VakantiesVan - tot en met
Eerste lesdagMaandag 25 augustus 2025
Herfstvakantie                     Zaterdag 18 oktober t/m zondag 26 oktober 2025
Kerstvakantie                     Zaterdag 20 december 2025 t/m zondag 4 januari 2026
Voorjaarsvakantie                Zaterdag 21 februari t/m zondag 1 maart 2026
Goede Vrijdag + 2e paasdagVrijdag 3 april t/m maandag 6 april 2026
Meivakantie inc. Koningsdag Zaterdag 25 april t/m zondag 10 mei 2026
Hemelvaartvakantie             Donderdag 14 en vrijdag 15 mei 2026
2e Pinksterdag                    Maandag 25 mei 2026
Zomervakantie                    Vrijdag 3 juli t/m zondag 16 augustus 2026

 

Activiteiten in het jaar 

Week van de Lentekriebels
TOS week
Kinderboekenweek
Thema afsluiten met ouders
Sinterklaas
Kerstviering
Paasviering
Nationale voorleesdagen
Schoolkamp
Koningsspelen 
Schoolreis
Musical en afscheid groep 8

Lesvrije dagen

Informatie over de lesvrije dagen vermelden we op de informatiekaart die ouders aan het begin van het schooljaar digitaal en op papier ontvangen.

Ziek melden

Is uw kind ziek? Geef dit 's ochtends vóór 09:00 uur door aan de school, via telefoonnummer 053-480 30 50. Gaat uw kind met de taxi naar school? Meld het ook aan de vervoerder. Wanneer een kind zonder bericht van een ouder om 09:15 uur niet op school is, nemen we voor de veiligheid contact op.

Omgaan met verzuim op de Prof. Huizingschool
Regelmatig verzuim heeft een negatieve invloed op de ontwikkeling van kinderen. Daarom vinden wij het belangrijk om goed zicht te hebben op het verzuim van onze leerlingen, zowel geoorloofd als ongeoorloofd. Door verzuim nauwkeurig bij te houden en er snel op te reageren, willen we voorkomen dat kinderen thuis komen te zitten of achterstanden oplopen.

Onze leerkrachten registreren dagelijks de aanwezigheid en het verzuim, inclusief te laat komen, in ons systeem ParnasSys. Ze noteren daarbij ook de reden van het verzuim. De verzuimcoördinator maakt regelmatig overzichten van het verzuim en onderneemt actie volgens een vast stappenplan. We werken met korte lijnen naar ouders toe, zijn duidelijk en reageren snel. Dit werkt goed en helpt verzuim terug te dringen.

Contact met ouders en bereikbaarheid
We moeten ouders altijd kunnen bereiken, zeker in noodgevallen. Daarom vragen we bij inschrijving om een noodnummer en vragen dit jaarlijks opnieuw bij de start van het schooljaar. Als ouders vaker niet bereikbaar zijn, melden de leerkrachten dit aan de verzuimcoördinator en soms ook aan het maatschappelijk werk, zodat we samen kunnen zoeken naar een oplossing.

Hoe we verzuim aanpakken

SignaalActie door
Leerling is 3 keer geoorloofd afwezig binnen 3 maanden.Verzuimcoördinator geeft een signaal aan de leerkracht. Leerkracht neemt contact op met ouders.
Leerling is langer dan 2 weken ziek.Verzuimcoördinator vraagt bij leerkracht na en neemt zo nodig contact op met ouders.
Leerling is afwezig zonder bericht.Administratie belt ouders na 9:00 uur, meldt terug aan leerkracht. Leerkracht registreert verzuim.
Leerling is voor de 2e keer ongeoorloofd afwezig.Leerkracht neemt contact op met ouders om reden te bespreken.
Leerling is 5 keer te laat op school.Leerkracht registreert tijd van binnenkomst, informeert ouders over te laat komen. Bij structureel te laat komen wordt vervolgactie genomen.

Bij langdurig of veel ziekteverzuim
We letten extra op als een leerling:

  • Langer dan 5 aaneengesloten schooldagen ziek is, of
  • Vaak ziek is: 3 keer ziek binnen 3 maanden, of maandelijks 1 of 2 dagen ziek is over 3 maanden.

De verzuimcoördinator maakt dan een overzicht, deelt dit met de CvL en plant een verzuimgesprek met de ouders (telefonisch, op school of thuis). Samen bespreken we hoe we het verzuim kunnen verminderen of stoppen. Als uit het gesprek blijkt dat er langdurige gezondheidsproblemen zijn, overleggen we met toestemming van de ouders met de jeugdarts. De jeugdarts kan besluiten de leerling te onderzoeken. Blijft het verzuim ondanks deze gesprekken opvallen, dan schakelen we de leerplichtambtenaar in.

Verzuimcoördinator
Binnen onze school is er een verzuimcoördinator welke het verzuim van de leerlingen nauwlettend in de gaten houdt. Eén keer per periode wordt de absentie van alle leerlingen in de CvL besproken waarbij wij de richtlijnen van de GGD hanteren.

Onderwijstijdverkorting
Als een leerling minder uren op school volgt dan normaal, wordt dit altijd gemeld bij de onderwijsinspectie. Dit geldt ook voor leerlingen die niet leerplichtig zijn. Bij goedkeuring wordt dit vastgelegd in het OntwikkelingsPerspectiefPlan (OPP).

Verlof in geval van 'andere gewichtige omstandigheden'
Kinderen kunnen bij zwaarwegende omstandigheden extra vrij krijgen van school. Dien uw verlofaanvraag in bij de schoolleiding via de ‘Social Schools’ app. De schoolleiding beoordeelt of de verlofaanvraag goedgekeurd kan worden. Bij ongeoorloofde afwezigheid moeten wij de leerplichtambtenaar van uw gemeente inschakelen, die verdere actie onderneemt. Kijk voor meer informatie in het algemene deel van de schoolgids.

Verjaardagen
Kinderen die jarig zijn, zetten we natuurlijk graag in het zonnetje. Veel kinderen brengen een traktatie mee. Dat vinden we erg leuk! Traktaties zijn fijn, houd ze klein! We stimuleren het uitdelen van kleine en gezonde traktaties bijvoorbeeld met groente of fruit voor kinderen en leerkrachten. Op internet zijn ontzettend veel leuke ideeën voor gezonde traktaties te vinden. Overleg met de leerkracht of sprake is van allergieën en/of diëten bij de leerlingen in de klas.

Wegbrengen en ophalen

Veel kinderen komen met de taxi naar school. Meld het zelf tijdig aan de taxichauffeur als uw kind (tijdelijk) niet meerijdt. Voor het zelf brengen en ophalen hebben wij afspraken gemaakt. Breng leerlingen van groep 1 en 2 (kleuters) via het hek bij het kleuterplein (voorkant school links) naar de klas. Leerlingen van de overige groepen gebruiken de hoofdingang bij het grote schoolplein.

Begrippen en afkorting

  • AD: Ambulante Dienst
  • CvL Commissie van Leerlingenzorg
  • BHV: Bedrijfshulpverlener
  • CVL: Commissie van Leerlingenzorg
  • CVO: Commissie van Onderzoek
  • IB-er: Intern begeleider
  • ICT: Informatieverwerking Computers en Technologie
  • IHP: Individueel Handelingsplan
  • LMR: Locatie Medezeggenschapsraad
  • OPP: Ontwikkelingsperspectief
  • SO: Speciaal Onderwijs
  • TOS: Taalontwikkelingsstoornissen
  • VSO: Voortgezet Speciaal Onderwijs
  • MT: Managementteam
  • UP: Uitstroomprofiel
  • ISD: Internet School Dossier