School-in-school & mediumsetting

Door intensief samen te werken met reguliere scholen, kunnen we regulier en speciaal onderwijs vaak combineren. Dat doen we in verschillende steden. Zo krijgen kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of gehoorverlies onderwijs op maat. Kinderen gaan bijvoorbeeld naar een school-in-school of mediumsetting.

Mediumsetting: samen naar één reguliere school

Ben je op zoek naar een geschikte reguliere school voor je kind en heeft je kind een medium onderwijsarrangement? In veel steden is het mogelijk om voor een ‘mediumsetting’ te kiezen. Dit is een reguliere school die meer specialist is op het gebied van TOS of gehoorverlies dan andere reguliere scholen, omdat we zeer intensief samenwerken. Op deze scholen zitten altijd meerdere leerlingen die een taalontwikkelingsstoornis of gehoorverlies hebben, minstens acht tot tien. Ook werken er deskundigen van Kentalis.

Speciale school in een reguliere school

We zijn in verschillende steden ook speciale scholen gestart in een reguliere school. Dit heet een school-in-school. De leerling krijgt het speciale onderwijs dat hij of zij nodig heeft, samen met andere leerlingen die TOS of gehoorverlies hebben, maar heeft ook contact met het reguliere onderwijs. Kentalis Compas College in Oss is hier een mooi voorbeeld van. Schooldirecteur Erik Schraven: “Doordat ze in één gebouw zitten, stappen leerlingen makkelijker over drempels heen. Ze maken meer vrienden en voelen zich geen uitzondering.”

Lees het hele interview over Kentalis Compas College in Oss en het verhaal van leerling Mitchell.