'Talent is belangrijker dan je beperking'

School en doofblind

“Ik ben doof en slechtziend en word illustrator. Niet iedereen gelooft dat dat kan, maar ik wel. Ik zou graag willen dat meer mensen naar mijn mogelijkheden kijken.”

“Ik hou van tekenen en als ik van dichtbij naar mijn tekeningen kijk, kan ik het goed zien. Gelukkig, want het is mijn allergrootste passie. Als ik teken, kan ik alles even loslaten en voel ik mij goed. Ik wil illustraties gaan maken voor boeken en strips en ontwerp nu al mijn eigen t-shirts.

Ik weet dat ik illustrator kan worden: ik heb talent en wil het graag. Toch gelooft niet iedereen in mij. Bij sommige opleidingen was ik niet welkom, maar in Zwolle gelukkig wel. Ik zou graag willen dat meer mensen naar mijn mogelijkheden kijken. Ik vind dat je talent veel belangrijker is dan je beperking.

Zelfstandige toekomst

Het is voor mij niet altijd makkelijk om positief te denken, maar toch probeer ik het elke dag. Ik wil zo zelfstandig mogelijk worden. Ik krijg een mooie baan en ga zelf koken, reizen en op kamers zonder begeleiding. Ik heb er echt zin in. Ik krijg een mooie toekomst.”