CMB & School

Heeft je kind een communicatief meervoudige beperking (CMB) en zoek je een passende onderwijsplek? We denken graag met je mee. Kentalis begeleidt leerlingen op reguliere scholen en heeft verschillende speciale scholen (cluster 2) voor leerlingen met een communicatief meervoudige beperking. Het gaat dan om basisscholen en middelbare scholen. We vinden het heel belangrijk dat je kind zich veilig voelt op school en zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen.

CMB & school

Speciaal onderwijs voor kinderen met CMB

Kinderen met een communicatief meervoudige beperking gaan vaak naar het primair of voortgezet speciaal onderwijs (cluster 2). Ze krijgen onderwijs op maat, bijvoorbeeld bij Kentalis Signis in Amsterdam, Kentalis Mariëlla in Sint-Michielsgestel en Kentalis Onderwijs Zoetermeer. De leerkrachten sluiten aan bij het niveau, de communicatiemogelijkheden en de talenten van je kind en het onderwijs is specialistisch en veel een-op-een. Ook werken onderwijs- en zorgmedewerkers bij deze scholen nauw samen. Bekijk het overzicht van al onze scholen. Neem gerust contact op met een van onze scholen voor een oriënterend gesprek of rondleiding.

Ambulante begeleiding op reguliere school

Heeft je kind een communicatief meervoudige beperking en gaat hij of zij naar een reguliere school? Dan is het belangrijk dat je kind de lessen goed kan volgen en gehoord en begrepen wordt door klasgenoten en de leerkrachten. Een ambulant begeleider kan je kind én de leerkracht daarom op school begeleiden. Dit noemen we ambulante begeleiding. Je kind krijgt bijvoorbeeld extra uitleg en de leerkracht leert wat je kind nodig heeft in de klas. Voor ambulante begeleiding heeft je kind een ondersteuningsarrangement nodig.

Onderwijs- of ondersteuningsarrangement

Voor ambulante begeleiding of om naar een speciale school van Kentalis te gaan, heeft je kind een ondersteunings- of onderwijsarrangement nodig. Lees hoe je een ondersteunings- of onderwijsarrangement kunt aanvragen.

Heb je vragen of wil je advies? Neem contact met ons op.