'Ze maakt ondanks haar TOS makkelijk contact'

Kentalis Topper Liza heeft TOS

Begin dit jaar hoorde Kristel Nieuwenhuijzen dat haar dochter Liza (5) een taalontwikkelingsstoornis heeft. “Sindsdien zijn we samen, als gezin, hard aan het werk om Liza te helpen. Wat ons zo trots maakt, is dat Liza ondanks haar taalproblemen een heel lief sociaal meisje is dat makkelijk contact maakt met andere kinderen.”

Onderbuikgevoel

“Al een hele tijd probeerden we uit te zoeken waarom Liza qua spraak achterbleef. We hadden zo’n onderbuikgevoel, maar dat werd helaas niet snel serieus genomen. Uiteindelijk kreeg Liza buisjes en logopedie, maar de vooruitgang was minimaal. Ook merkten we dat we niet altijd tot Liza konden doordringen en dat ze soms anders reageerde dan verwacht. Dit werd erkend en zo ging het balletje rollen. Diverse onderzoeken bij het audiologisch centrum gaven ons eindelijk de duidelijkheid die we zochten.”

'Samen staan we sterk'

“Vorige maand was Liza’s laatste dag bij de vroegbehandeling in Breda, daar ging ze altijd met veel plezier naartoe. De medewerkers daar zijn echt toppers. Wij hebben daar heel veel mogen leren en Liza nog veel meer. Ze is zó vooruit gegaan, we staan er echt van te kijken. Ook bij de reguliere school, waar ze ambulante begeleiding krijgt, gaat ze vooruit. Natuurlijk zijn er ook moeilijke periodes, maar samen staan we sterk. Dat is echt ons motto.”

Trots

Wat ons zo trots maakt, is dat Liza ondanks haar taalproblemen een heel lief sociaal meisje is dat makkelijk contact maakt met andere kinderen. Ze doet overal aan mee en is super leergierig. We zijn er nog niet, maar hebben ontzettend veel vertrouwen in onze topper.” 

Lees meer over de vroegbehandeling of ambulante begeleiding van Kentalis.