'Het was intensief, maar we zijn dankbaar dat Isabeau hier mocht zijn'

Isabeau viert afscheid bij vroegbehandeling

Isabeau vierde pas haar vertrek bij de vroegbehandelingsgroep 'Leeuw' in Rotterdam. Haar ouders beschrijven waarom dit dubbel voelt en hoe belangrijk de vroegbehandeling is geweest voor Isabeau. Ook logopedist Mirjam vertelt hoe zij Isabeau in de afgelopen periode heeft zien groeien.

Dankbaar

“Daar waar wij onze Isabeau vorig jaar met veel moeite wegbrachten voor haar eerste dag bij de vroegbehandelingsgroep ‘Leeuw’, hebben wij nu heel veel moeite om het ‘Kentalistijdperk’ in Rotterdam af te sluiten. De samenwerking was intensief, het was soms veel en het was soms ook best confronterend, maar álles wat er werd gedaan was in het belang van onze Isabeau. Mede daarom zijn wij ontzettend dankbaar dat Isabeau hier het afgelopen jaar mocht zijn.

Het is heel bijzonder hoe je in zo’n korte tijd zo’n fijne en sterke band op kan bouwen met de juffen van je kind. Wij kunnen de juffen niet vaak genoeg bedanken voor alles wat zij met Isabeau hebben bereikt in deze relatief korte periode. Want zonder deze kanjers van juffen had Isabeau niet gestaan waar zij nu staat."

Isabeau’s ouders

Meer zelfvertrouwen

“Vol zelfvertrouwen kwam Isabeau pas binnen met haar traktaties om afscheid te vieren bij groep Leeuw (tweedaagse vroegbehandelingsgroep). Aan het begin van het traject was Isabeau niet goed verstaanbaar en maakte ze zich duidelijk met geluiden en enkele woorden. Ze is hierin erg gegroeid en gebruikt nu zelfs samengestelde zinnen om haar boodschap over te brengen. 

Isabeau is niet alleen gegroeid in haar taal- en spraakontwikkeling, maar ook in haar sociaal-emotionele ontwikkeling. Ze heeft meer zelfvertrouwen; ze durft haar ideeën en wensen te uiten naar groepsgenoten. Heel mooi om te zien!”

Logopedist Mirjam Butter

Lees meer over de vroegbehandeling bij Kentalis voor kinderen die vermoedelijk een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben.